2009. június 13., szombat

"Gazdag nők"

Találtam egy fantasztikus oldalon! Mindenkinek kötelező olvasmány!
További hasznos dolgokat találtok a pénz beosztásához stb.

A párkapcsolatokban a pénzkérdés jelenti az egyik leggyakoribb vitaforrást - ki ne tudná ezt közülünk? Általános az a tapasztalat, hogy e téren is szinte vonzzák egymást az ellentétek, azaz gyakran egy költekező például egy spórolással kerül össze. Ezzel a témával önállóan foglalkozunk egyébként, hogy miben és miért viszonyulnak másképp a pénzhez a nők és a férfiak a női pénzügyi önismeretet és pénzügyi intelligenciát fejlesztő online kurzuson, annak újra meghirdetett folytatásában, a KincsTár2-ben is.
Különösen kiélezett helyzetekben mérgesedhet el a vita a pár 2 tagja között: mindenki a magáét hajtogatja annak szikrányi jele nélkül, hogy a másikat legalább kicsit is megértse. Jennifer Good “Pénz kontra szerelem – a túlélés három szabálya nehéz időkben” címmel írta le jó tanácsait, ami a GazdagNők.hu olvasóinak is érdekes lehet.
A nehéz időszakokhoz való hozzáállás egy pár esetében vagy összekovácsolja, vagy szétbontja a kapcsolatot. Habár gazdaságilag nehéz időket élünk át világszerte, nem szükségszerű, hogy a párkapcsolatod ezt megszenvedje - véli Jeniffer Good, s jómagam is egyet értek vele. Szerinte egy kis kreativitással és az alábbi 3 szabály betartásával a mostani helyzetet lehetőségként is fel lehet használni arra, hogy egy pár inkább megerősödjön: elmélyüljön az összetartó barátságuk, a köztük lévő meghittség inkább fokozódjon. Ehhez persze nagy fokú tudatosság kell lehetőleg mindkét fél részéről.
Nézzük, mit tehet tehát egy pár pénzügyileg válságos időkben, hogy a kapcsolatuk inkább megerősödjön?
1. szabály
Mindig a párkapcsolatod legyen az első számú szempont. Bármilyen stresszhelyzet merüljön is fel, fontos, hogy ne feledkezz meg róla, hogy ti ketten egy párt alkottok. Amit egyikőtök tesz vagy mond, az hatással van a másikra is. Ha kikészít valami, akkor azt feltétlenül beszéld meg a pároddal. Ne halmozd fel magadban, mondván, hogy majd csak jobbra fordulnak a dolgok. A párod tudja, hogy valami nincs rendjén, tehát ne játssz kitalálósdit, hanem tárgyaljátok meg a problémát. Két fej mindig hatékonyabb az egynél, ha kreatív gondolkodásról van szó.
2 .szabály
Ne mondj le a szórakozásról. Ha az élet nehezebbé válik, ennek könnyen áldozatául eshet a vidámság, a szórakozás. Azonban ez súlyos hiba. Pontosan az ilyen élethelyzetekben van a legnagyobb szükséged arra, hogy nevess és érzelmileg kimenekülj a hétköznapokból. Talán csak egy kis leleményességre van szükség, hogy meglásd a napos oldalt, és megoldást vagy új nézőpontot találj a jelenlegi helyzettel kapcsolatban. Ehhez Jennifer Good 10 ötletet ad - ezeket lehet, hogy mókásnak, netán furcsának találod, de emlékeztetni szeretnélek arra, hogy igenis fontos, hogy megemeld a rezgés szintedet, akár tudatosan törekedj örömforrások meglelésére, mert ez jobban segít(het) téged és párodat is, mint a búslakodás, az aggodalmaskodás, a szorongás vagy egymás okolása.
Tehát játsszatok! :-) Jöjjenek hát a tippek, biztosan találtok köztük nektek megfelelőt - vagy találjatok ki ti magatoknak valami mást (éljen a kreatívítás!)):

Vízipisztoly harc
Közös játékkal töltött este
Kifestő színezés közösen
Autók tesztvezetése
Bútorátrendezés a lakásban
Kert létrehozása
Egymás fényképezése
Álomtábla kollázs összeállítása
Piknik és az emberek megfigyelése
Az álomotthon megtervezése
3. szabály
Legyen közös célotok! Ahhoz, hogy egy csoporton belül fenntartható legyen a közös irányvonal, rendelkezniük kell egy megvalósítandó közös céllal. Ugyanez érvényes a párkapcsolatra is. Ha mindketten céltalanul éltek napról napra és nincs egy kitűzött közös irányotok, akkor nagy valószínűséggel vagy eltérő helyen köttök majd ki, vagy olyan helyen, ami nem is volt szándékotokban. Üljetek le és beszéljétek meg az egyéves, ötéves és tízéves terveiteket és elképzeléseiteket. Kell, hogy legyen valamilyen cél, ami felé együtt, közösen haladtok, még ha olyan egyszerű dolog is, mint a nyaralás vagy egy új autó.

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy rátaláltam a blogodra. Érdekes és szép oldalakat gyűjtöttél egy csokorba, valamint csodálatos dolgokat varrsz. Csak gratulálni tudok.
    Szeretnélek biztatni arra, hogy gyakrabban ülj a gép elé, mert érdemes.

    Zsóka

    VálaszTörlés

 
Copyright Patchwork-angel blogja 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .