2009. július 11., szombat

Fogyókúra

Néhány jótanácsot, élményemet szeretném megosztani Veletek ebben a témába.
51 kg-osan ugyan jogosan mondhatnátok, könnyű neki, miről beszél, nincs ilyen gondja stb. Télen 40 éves leszek, szeretem, és elfogadom magam, miután kineziológus barátnőm rendberakott. Mégis csak úgy fogadom el, ha karbantartom a súlyom, az izomzatom, a külsőm. A lányom 14 éves bombázó, ügyel az anyucikája motiválására is rendesen. Nincs annál ösztözőbb erő, mint látni gyerekkorom csini kis testét itt felnőni előttem, elégedett anyai szemmel szemlélve. Rajtam látszik a kor, puklisodok itt-ott, lóg is itt- ott. Utálom is. Amint ez az állapot elér egy kritikus pontot, mindig elkezdek mozogni. Semmi, de semmi nem olyan célravezető, mint a mozgás.
Szemet ráncolva szoktam nézni a tv-ben a sztárok fogyókúráit, amikor tulajdonképen ara öszötnzik a nézőket, hogy mindenféle karcsúsító wellness bigyóval kezeltessék a testüket, mert ők imádnak enni, nem is mondanak le róla, viszon útálnak mozogni, nem is fognak.....
A legnehezebb az egészben, elkezdeni. Mert amíg nem mozogsz eleget, iszonyú nehéz elkezdeni, mivel nincs hozzá energiád, fáradtan meg ki akar mozogni?! Ezzel én is így vagyok. Aztán egyszercsak!!!! megmozdulok. Nem viszem túlzásba, csak pár percet, de teljes gondolatommal azon vagyok, hogy közben fogyok, izmosodok, ég a zsír, rugalmasabb lesz a testem....Közben lehet TV-t nézni. 5 perc. Nem több. Aztán dícsérd meg magad, érezd jól magad, hogy megcsináltad, és határozd el, hogy holnap is megteszed. / Persze nem árt, ha utána nem mész szalonát sütni, meg nem pakolod meg a vjaskenyered magosan husikával, sajttal. Csak finoman! /És meglátod, két-három nap után egyre könnyebben fog menni a dolog. És egyre jobban fogod élvezni, hogy ma már többet bírtál mozogni. Menj el futni, ne messzire, csak egy kört az utcában. Ne neheztelj magadra, sőt engedd meg magadnak, hogy megéllj 10 méter után, és aztán indulj, amint képes vagy rá. Holnap már tovább bírod. Én a kertben futok, mert jó nagy. Van, vagy 120 m egy kör. Eleinte jól kifutok a széláig, aztán egyre kisebbek a köreim. :)) De legalább futok. Első nap a nyáron egy kört futottam, másnap kettőt. Nem is bírtam többet. Aztán már 4-5-t is képes voltam. Az már nagyon jól esettt, és arra ösztönzött, hogy a nappaliban, vagy a teraszon egy kicsit még hasizomerősítsek, aztán egy kis súlyzózás., amit most nem találok, mert a férjem azzal súlyozta le az új ablakkönyöklőt ragasztás után. Helyette fekvőtámaszokkal próbálkoztam, térdem lent a szőnyegen, kinyújtott csípővel. Vagy 30-at. Elég is volt, úgy éreztem, megdöglök! Akkor jött az ötlet, hogy megosztom az élményeimet Veletek.
A lányeg, hogy csináld, egy kicsit mindig többet, csak indulj el, ha fáradt is vagy, erőszakold meg magad!:))), egyre jobb lesz , egyre energikusabb leszel. És egyre jobban fogod érezni magad a bőrödben. Közben tudatodat irányítsd a fogyásra, a változásra. Azt szoktam mondani, hogy megemelem pársor a lábamat, és már izmos is a hátsóm. De tényleg így van, mert olyan belső tudattal csinálom. Hszek benne, hogy működik.
Hajrá, Lányok!!! Mozgásra fel! most pedg megyek megetetem a kicsinyeimet, ma először, aztán még vagy 6-szor. Fiúk, állandóan ennének.
Napsugaras szép napot kívánok minden blogolvasómnak!!!

1 megjegyzés:

 
Copyright Patchwork-angel blogja 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .